Pečat kakovosti za veganske
in vegetarijanske izdelke

V-label je mednarodno priznan in registriran certifikat za označevanje veganskih in vegetarijanskih izdelkov. Za kupce je preprost in zanesljiv vodič, ki jim je v pomoč pri nakupih. Podjetja s certifikatom V-label na svojih izdelkih kupcem zagotavljajo transparentnost pri pripravi izdelkov za njihovo uporabo.

Ciljni skupini kupcev se ves čas povečujeta

Veganski in vegetarijanski izdelki so vse bolj raznovrstni, njihova ponudba pa se zaradi rastočega povpraševanja iz leta v leto povečuje. Da se vedno več potrošnikov odloča za nakup veganskih ali vegetarijanskih izdelkov, med drugim vplivajo tudi:

Okoljevarstvene zaveze

Prehranska intoleranca

Globalno ravnovesje

Zdravstvene koristi

Religijska motivacija

Vse več veganskih in vegetarijanskih izdelkov
nosi oznake certifikatov

Želje potrošnikov po večji transparentnosti glede veganskih in vegetarijanskih izdelkov so na trgu iz leta v leto bolj vidne v številu oznak izdelkov. Leta 2012 je bilo samo 1,5% prehrambenih izdelkov ter pijač deklariranih za veganske. Do leta 2015 se je ta delež povečal na 4,3%, kar je skoraj trikratna rast v zgolj treh letih.

IZDELKI Z OZNAKO V-LABEL VAM NUDIJO NOVE PRODAJNE MOŽNOSTI
NA DOMAČEM TRGU IN V TUJINI

V-label je najbolj priznan
vegansko-vegetarijanski certifikat v EU

Več kot 50.000 izdelkov in storitev, za katerimi stoji več kot 3.000 podjetij iz več kot 40-ih držav, nosi oznako V-label.

Več kot 50.000 izdelkov

Več kot 3.000 podjetij z licenco

Registriran v 40+ državah

V-label kategorije

Na osnovi lahko razumljive kategorizacije izdelkov kot veganskih ali vegetarijanskih, certifikat V-label kupcem jasno sporoča, kaj kupujejo. Veganski certifikat kupcem zagotavlja, da v izdelku ni uporabljenih nobenih sestavin živalskega izvora. Le-te je dovoljeno uporabiti pri izdelkih z vegetarijanskim certifikatom.

vegetarian

Prednosti certifikata V-label

Zaupanje

Kredibilnost na temelju preverjanja procesa priprave izdelkov

Jasnost

Standardizirani kriteriji za veganske in vegetarijanske izdelke

Smernice

Odločanje pri nakupu izdelka je lažje z natisnjenim in vidnim certifikatom

Vegansko. Vegetarijansko. Zagotovljeno.